Madeleine sütő 12R IBILI (51328)

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Madeleine sütő 12R IBILI (51328)

3 990 Ft
+ 1 990 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
vasedenybolt.hu
Termékleírás
Gyártó IBILI

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Tapadás mentes sütőforma. Méret: 26x21 cm Madeleine egy francia hagyományos sütemény, amely gyakran fogyasztják teával vagy kávéval. Az alábbiakban egy egyszerű madeleine receptet találsz:

Hozzávalók:
- 110 g vaj
- 110 g kristálycukor
- 2 tojás
- 110 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- csipet só
- vaj vagy liszt a formák kikenéséhez

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és kenj ki a madeleine formákat vajjal vagy liszttel.

2. Egy nagy tálban keverd össze a vajat és a cukrot, amíg habos és krémes állagú nem lesz.

3. Adj hozzá egyenként a tojásokat, és keverd jól össze.

4. Keverj össze egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a csipet sót.

5. Lassan keverd a lisztes keveréket a vajas keverékhez, és add hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Keverd addig, míg az összes hozzávaló jól elkeveredik és sima tésztát képez.

6. Kanalazd a tésztát a bevajazott vagy lisztezett madeleine formákba, ügyelve arra, hogy ne töltsd túl.

7. Tedd a formákat a sütőbe, és süsd kb. 10-12 percig, amíg a madeleine-k aranybarnák nem lesznek.

8. Vedd ki a sütőből, hagyd kicsit kihűlni a formában, majd óvatosan emeld ki a madeleine-ket.

9. Tálalás előtt meghintezheted porcukorral vagy akár meghűtve is fogyaszthatod.

Jó étvágyat!

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.